kedd szeptember 23 2014

Biciklitárolás

Biciklitárolás a lakásban.

biciklitarolas BiciklitárolásNagyvárosban, kisvárosban, Budapesten, vidéken egyre kedveltebb közlekedési eszköz a bicikli. Környezetbarát, gyors, praktikus is  (kivéve esőben), csak éppen a tárolása okoz némi problémát. Amíg az utcán találunk egy alkalmas oszlopot, korlátot, mozdíthatatlan szemetest, addig az otthonunkban, lakáson belül ez sokkal nehezebb feladatot jelent.

Főleg, ha tegyük fel nemrég költöztünk be új lakásunkba, friss a festés, újak a falak..stb., de a bicót akkor is tenni kell valahová, hiszen a lépcsőházból bármikor ellophatják, a közös tárolóhelyiségek sem a legbiztonságosabbak erre a célra. Magam is használok biciklit, de szerencsémre ahol most lakom, az egy elég tágas lakás.

Bár a belmagasság is lehetővé tenné, hogy felszereljem a falra, de nincs rá szükség. Azoknak, akik viszont még ennek a kérdésnek a megválaszolása előtt járnak, lenne néhány praktikus  lakás-, fal- és festéskímélő megoldás-javaslatom. A legkülönfélébb megoldásokkal lehet találkozni biciklis weboldalakon. Egy meglehetősen olcsó megoldást kínál a “http://ebike.hu/termekek/tarolas” oldal, ahol egy különösebb roncsolás, bontás nélküli, nagy szakértelmet nem igénylő munkával pár perc alatt felszerelhető verzióját mutatják be a lakásban való biciklitárolásnak.

Ha kellőképpen tágas előszobával, közlekedővel rendelkezik a lakásunk, akkor szerencsések vagyunk, mert még csak nem is a szoba légteréből kell lecsippentenünk valamennyit drótszamarunk parkolóhelyének. Az egyszerű szerkezetet 2-3 falba fúrt csavar-tippli párosítással tudjuk rögzíteni, s ezzel már készen is van. A tárolóra mindig a bicikli első kerekét kell akasztani, ezért esetleg ajánlott a hátsó kerék és a fal találkozásánál valamilyen egyszerű borítást még rögzítenünk a falra, mondjuk könnyen kezelhető parafatáblából.

Így valóban elkerülhetjük a falfelület koszolódását. Találtam egy másik, “nem hivatalos” megoldást is, amit leginkább az otthon barkácsolni szeretőknek ajánlanék a figyelmébe. Ez a verzió egy, a lakásban már megtalálható felszerelés okos kihasználásával vált biciklitárolóvá. Sajnos csak magas belmagassággal bíró lakásban funkcionál, de ott igazán praktikus. Bizonyára több olvasó járt már olyan lakásban, ahol a jó helykihasználás érdekében a ruhaszárító fregolit a plafonra szerelt
csigák segítségével húzták fel, melyet az alábbi linken található fotók alapján egész másra is lehet használni.

Jó szerelést!
www.morcosmacko.net/stuff/biciklitarolas/

HOZZÁSZÓLÁS